maandag, oktober 29, 2007

Bollynet

Bollywood films (Indiase films) werden in Nederland vaak afgedaan als min of meer lachwekkend, kattengejank, overdreven gedans, etc. Ik vond het altijd prachtig maar werd daarmee voor gek verklaard.
Tegenwoordig is dit gelukkig helemaal anders en heeft Bollywood er, naast de Indiase, Hindustaanse, Turkse en Marokkaanse kijkers een nieuwe doelgroep bij; de autochtone Nederlanders. Autochtone Nederlanders blijken er naar te kijken, omdat deze films bij hen meer gevoel en emotie opwekken in vergelijking met de films uit Hollywood. De afgelopen jaren is er een ware hype ontstaan rondom deze films, mede doordat ze te zien zijn in de Pathé-bioscopen (en natuurlijk te huur in de videotheken).
En zeg nou zelf, mooiere en kleurrijkere beelden zie je niet vaak in films. Wel vind ik vaak het verhaal stukken minder dan de beelden en de muziek, maar ook dat wordt langzaam beter.

En vanwege dit ongekende succes is er nu dan ook een Nederlandse Bollywood website: met veel nieuws en filmrecensies. De site ziet er goed uit, sommige dingen zijn nog in aanbouw, zoals de wallpapers, maar het gaat zeker leuk worden op de Nederlandse Bollywood site.Er staan ook in het Nederlands vertaalde songteksten op en dat is nou weer jammer; ik versta namelijk geen Hindi en voor de vertalingen had ik tenminste toch nog het idee dat het enige inhoud had.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind Bollywood films eigenlijk ook leuker dan westerse films. Het is over het algemeen leuke ontspanning zonder alle platvloersheid en geweld die wij dagelijks voorgeschoteld krijgen. Het is jammer dat er nog zo weinig Bollywoodwerk in Nederland te vinden is.