maandag, oktober 22, 2007

Benedenwinds lezen

Bonaire is niet alleen een tropisch vakantieoord, maar ook een eiland dat de laatste jaren hard gewerkt heeft en flink geinvesteerd om met de rest van de wereld mee te kunnen. Het gaat nu dan ook veel beter. Helaas is er toch nog een ondergeschoven kindje: de bibliotheek. Deze is nagenoeg leeg, er zijn nauwelijks boekhandels, dit betekent dat mensen die niet het geld hebben om bij bol.com en andere sites de dure verzendkosten te betalen nu niet meer kunnen lezen. Hier zijn vooral de kinderen de dupe van.

Daarom is het Bonaire Toeristenbureau een unieke actie gestart: Boeken Voor Bonaire. De komende weken worden nieuwe boeken ingezameld. Die vertrekken op 1 november per boot naar het Caribische eiland. Om te zorgen dat de Openbare Bibliotheek nog voor Kerst weer beschikt over een volwaardige collectie. Iedereen kan helpen door een of meerdere nieuwe boeken naar het Toeristenbureau te sturen. Meer informatie over de actie op Boeken voor Bonaire. Boeken kun je sturen naar: Bonaire Toeristenbureau, t.a.v. Marieke Meuwese-Raaff Postbus 472, 2000 AL Haarlem.

Iedereen die een boek geeft, wordt automatisch lid van de Openbare Bibliotheek Bonaire. Je krijgt een stempelkaart thuisgestuurd, als je dan op Bonaire bent, kun je boeken lenen en lezen. En als je niet naar Bonaire gaat, dan is een bewijs van lidmaatschap van de Bonaire bibliotheek toch leuk. (zeggen ze zelf)

1 opmerking:

Anoniem zei

Och nee...ik zie de bui al hangen...allicht wordt Bonaire weer een van de duurste gemeentes van Nederland. Waar het begint met boeken voor Bonaire zal het binnenkort ook wel gaan om broeken, schoenen, voedsel, en vooral veel belastingcenten voor Bonaire....gewoon verkopen aan Chavez die handel...inclusief de volledige bevolking.