zondag, januari 07, 2007

Dag auto

Michael was gisteren jarig, maar helaas was het niet de beste dag van het jaar voor hem. Hij wilde een rustig dagje naar Houten Sauna en dus om de wens van de jarige in te willigen hadden we een heerlijk saunadagje gepland met alles erop en eraan. De dag begon al wat anders dan gepland want ik kreeg vervroegd last van mijn maandelijkse ongemak en dus moest Michael alleen.

In alle vroegte ging de jarige op pad richting Houten. Vlakbij de sauna zag hij het gebouw al staan, alleen vond hij het wel meer roken dan anders, want op 400 meter afstand van de sauna kon hij door de rook de weg al niet meer zien. Toen er echter ook een vreselijke brandlucht tot zijn neusgaten doordrong begon hij te begrijpen dat niet de sauna, maar zijn auto zo rookte.

Direct parkeerde hij op de busbaan en belde de ANWB. Helaas was het daar erg druk en dus zat er niets anders voor Michael op dan om te wachten naast de rokende auto met de sauna al in zicht. Als "sauna op busbaan" trok Michael veel bijkijks en diverse mensen stopten om te vragen of ze moesten helpen. Na een uur kwam de redder in nood in de vorm van een gele ANWB sleepwagen. In plaats van naar de sauna moest Michael met de auto naar de ANWB garage in Utrecht. Daar kreeg hij slecht nieuws te horen: de auto was helemaal doorgebrand en was het niet meer waard gerepareerd te worden.

En zo moest Michael op zijn verjaardag afscheid nemen van zijn auto. Ongelooflijk want de auto ziet er aan de buitenkant nog geweldig uit, hij was wel 11 jaar oud, maar had slechts 92.000 km op de teller.
Dus als je dacht dit jaar eens een groot verjaardagscadeau aan Michael te geven, dan weet je nu wat. Wel gaf hij aan geen Toyota te willen, omdat hij anders vastzit aan Toyota Zonneveld.

1 opmerking:

Anoniem zei

haha..bedankt...uiteindelijk heb ik mijn verjaardag ook later kunnen vieren.
En wat de Rover betreft: hoewel hij er van buiten nog super uit zag, was het binnenin een puinhoop waar geen reserveonderdelen meer voor te krijgen zijn.
Ik ben er nog goedkoop vanaf gekomen :)