donderdag, januari 04, 2007

Filmrecensie The Lake House

Door Michael Koukos

Regie: Alejandro Agresti
Cast: Sandra Bullock (Kate Forster), Keanu Reeves (Alex Wyler), Shoreh Agdashloo (Anna Klyczynski), Willeke van Ammelrooy (Kate’s moeder), e.a.
Speelduur: 105 minuten

Het verhaal begint met een het feit dat architect Alex Wyler een huis bij een meer koopt. Dat is op zich een duidelijke zaak maar dan wordt het meteen een stuk gecompliceerder.
Tegelijkertijd zien wij namelijk muurbloem Kate Forster in 2006 een briefje voor de volgende bewoner in de brievenbus stoppen en die brievenbus blijkt dit dan weer in 2004 bij Alex te bezorgen.
Verder loopt er een hond in het verhaal rond die zowel bij Kate als bij Alex weinig functoneel loopt te zijn. Blijkbaar vond men het ook niet nodig om te verklaren hoe dat beest bij allebei kan inwonen. Het is wel leuk dat het mormel slaapt als een mens maar daar houdt het dan wel mee op.

Goed, er ontstaat dus een soort van correspondentie en al snel ontstaat er een intieme band tussen de twee.
Zij organiseren samen virtuele uitstapjes (erg romantisch met twee jaar tijdsverschil is dat natuurlijk niet) en zij willen elkaar uiteraard ontmoeten.
Dat die ontmoeting uitblijft heeft vooral te maken met het feit dat het stel niet echt bijster slim is. Kate zou namelijk heel gemakkelijk Alex in haar tijd kunnen gaan opzoeken maar ja, dan was de film vrij kort geworden.
Het is een bekend gegeven dat Willeke van Ammelrooy al een tijdje helpt om de vergrijzing van de US in stand te houden. Agresti heeft haar voor de gelegenheid even uit de formaline gehaald in een poging om zijn Hollywooddebuut te redden.
Je zou verwachten dat dit niet nodig zou zijn met een cast waarvan zowel Sandra Bullock als Keanu Reeves deel uitmaken maar die twee hebben er duidelijk geen zin in.

Het verhaal is voor een drama absoluut niet geloofwaardig maar op zich ook niet helemaal verkeerd. Het surrealisme is erg ver gezocht en boeit niet genoeg om aan te zetten tot het achterhalen van de boodschap achter alle symboliek. Het geheel is gewoon niet interessant genoeg vooral omdat het eerder een waterig afgietsel lijkt van het wel geslaagde You`ve got mail.

Geen opmerkingen: