zaterdag, januari 13, 2007

Smakelijk eten

Voor mensen die alles al eens hebben gegeten en toch nog op zoek zijn naar een culinair nieuwigheidje biedt de Chileense kunstenaar Marco Evaristti een nieuw hapje: gehaktballen gemaakt van zijn eigen lichaamsvet, de ingredienten heeft hij verkregen middels liposuctie.

De door hem eigenhandig klaargemaakte dis was alleen afgelopen donderdag te verorberen in zijn huidige woonplaats Kopenhagen. Niet getreurd, er is nog een beperkte oplage ingeblikt te verkrijgen, daar moet je dan wel 4000 dollar per 10 stuks voor over hebben.

Ik word zelf al misselijk bij de gedachte alleen al, het is echt walgelijk. Marco is niet vies van een beetje walgelijkheid, eerder bestond een dinertje van hem uit vissen die hij in een blender liet zwemmen, de gasten mochten voor aanvang zelf de blender aanzetten.

Kunst kan leuk en mooi zijn, ik denk alleen dat de heer Evaristti ergens een beetje is doorgeschoten. Dat is ook niet gek als je naar zijn CV kijkt, daar staan praktisch alleen maar verkeersongevallen op, ergens heeft hij denk toch een klap teveel van de molen (of auto) gekregen.

Geen opmerkingen: