dinsdag, januari 16, 2007

Filmrecensie She's the man

Door Michael Koukos

Regie: Andy Fickman
Cast: Amanda Bynes (Viola), Channing Tatum (Duke), Laura Ramsey (Olivia) e.a.
Speelduur: 105 minuten

Viola is een voetbalster die leeft voor de sport. Op een kwade dag krijgt zij te horen dat het meisjeselftal wordt opgeheven wegens een gebrek aan aanmeldingen. Tegelijkertijd verneemt zij dat haar broer Sebastian van plan is om twee weken te gaan spijbelen om in London muziek te gaan spelen. Zij ziet dan ook haar kans schoon om zich te laten omturnen tot Sebastian en zijn plaats op school in te nemen. Zo wil zij tijdens de voetbalmatch tussen haar, en Sebastians school bewijzen dat zij als meid toch goed genoeg kan voetballen om serieus te worden genomen.

Aanvankelijk zijn haar pogingen om door de jongens te worden geaccepteerd nogal klungelig, doch ook erg grappig. Ware macho`s zullen ongetwijfeld aanstoot nemen aan de manier waarop Viola denkt een man te moeten neerzetten, zij eet als een varken, krabt continu aan haar kruis en loopt als een dronken dokwerker met een motorische storing.

Met behulp van een aantal vriendinnen slaagt zij er echter in om, door de wat achtergestelde jongens, als de stoerste bink van de klas te worden geaccepteerd. Omdat zij zich echter ook regelmatig voor haar moeder moet manifesteren, krijgt zij de bijna onmogelijke klus om een dubbele rol te spelen.
Ik ben meestal niet zo te spreken over tienerkomedies maar deze steekt toch met kop en schouders boven dit genre uit.
Wel moet gezegd een groot deel van de humor toch wel wordt gedragen door het geschifte schoolhoofd maar dat kan de pret niet drukken. De overige acteurs doen het ook niet verkeerd; er valt genoeg te lachen en gelukkig wordt er ook maar weinig in gevoetbald.

Geen opmerkingen: