donderdag, januari 11, 2007

Bergse paus parkeert Illegaal

Van onze correspondenten Teun en Marieke Markies uit Bergen op zoom

Vanaf vandaag zullen wij regelmatig nieuwsbijdragen ontvangen uit Bergen op Zoom van onze kersverse correspondenten aldaar: Teun en Marieke Markies.

Wij hebben gistermorgen vanuit het La Place restaurant V&D te Bergen op Zoom iemand betrapt op illegaal parkeren. Op zich is dit iets wat niet opzienbarend is, ware het niet dat het deze keer de paus betrof! Niet die uit Rome, maar de Bergse paus, Bart C., dat is een kwezel van de eerste orde, die een grote kerkgemeenschap leidt in Bergen op Zoom. Buiten zijn schaapjes is iedereen bang om hem tegen te komen, omdat hij altijd wel een preek voor je heeft, de moraalridder. Zo gauw Bart C. ( samen met zijn al even kwezelige vrouw) in een winkel verschijnt, zie je iedereen achter de rekken wegduiken.

Het erge is dat de Bergse paus van geen nee wil horen, het lijkt wel zo'n zuignap waarmee je de gootsteen ontstopt; hij zuigt zich vast en laat niet meer los.
Vroeger woonden wij in een huis waar hij in de woonkamer kon kijken als hij aanbelde, dan verstopten wij ons achter de bank, maar zelfs dat was nog niet afdoende voor de zuignap; hij liep gewoon om, klom over de schutting de tuin in en zag ons dan liggen, waarna hij natuurlijk ongeduldig op het raam bonkte. De-god-van-de-paus zij gedankt dat wij nu in een appartement wonen, hij moet al aan een parachute gaan hangen wil hij nu in de woonkamer kunnen kijken.

En gisteren zagen wij dus vanuit onze uitkijktoren, dat hij geen kaartje kocht en hij stond, oh schande, ook nog op een invalide parkeerplaats! (en invalide is hij zeker niet, als hij schaapjes probeert te bekeren dan rent hij als een kievit achter de potentiele slachtoffers aan).
Een bekeuring kreeg hij niet, maar dit kan liggen aan het feit dat ook de politie-agenten geen zin hadden in een ellenlang betoog van de moraalridder.

Geen opmerkingen: