dinsdag, januari 23, 2007

Filmrecensie Bollywood Bride

Door Michael Koukos

Regie: Rajeev Virani
Jaar: 2006
Land: India
Genre: Romantiek / Komedie
Cast: Jason Lewis, Kashmira Shah, Gulshan Grover, Sanjay Suri, Neha Dubey, Ash Chandler, Deepak Qazir, Madhuri Bhatia e.a.

De Amerikaan Alex loopt op een dag de aantrekkelijke Reena uit India in LA tegen het lijf. Zij doen samen wat dingetjes maar dan is Reena plotseling verdwenen.
Ik vond dit meteen helemaal niet zo gek want hoewel beide hoofdacteurs er erg aantrekkelijk uitzien, is er van magie tussen de twee duidelijk geen sprake. De eerste romantische ontmoetingen zijn zo mat dat ik vermoed dat deze scenes op maandag ochtend zijn geschoten.

Maar goed, ondanks alles gaat Alex toch op zoek naar zijn Indiase vlam. Hij belandt in Bombay waar hij de hulp krijgt van een prototype Indiase riksha chauffeur.
Het is duidelijkeen typische Holly- ipv Bollywoodfilm want het tempo blijft er stevig in. Hoewel Alex enkel haar voornaam kent vindt hij Reena erg snel.
Zoals dat blijkbaar nog steeds gebruikelijk is in Inda, is Reena voorbestemd om te trouwen met een rijke , dubieuze flmproducent, die om de een of andere vage reden ook als een soort boef door moet gaan. Parallel met dit verhaal loopt ondertussen nog de liefdesgeschiedenis van ene Bobby, vriend van Reena en begeleider van Alex tijdens zijn verblijf in India.

Hoewel de film best wel vermakelijk is komen de personages blijkbaar toch niet helemaal uit de verf zoals zij waren bedoeld. Alex loopt erbij als een verlegen puber. Reena komt eerst over als een overspelige snol om dan weer te transformeren in een onzekere, verwarde onschuld en de boef komt helemaal niet over als een boef maar als een zielig jaloers mannetje. Bobby en Alex zuipen onophoudelijk Johnny Talker whisky,...maar dan wel black label, en hoe meer Alex drinkt, hoe onweerstaanbaarder Reena hem vindt.
Al bij al is het niet duidelijk of al deze dingen zo bedoeld waren, maar het werk wel en houdt alles lekker luchtig. Het geheel is wat opgepoetster en compacter dan een traditionele Bollywoodproductie maar dat kan de pret niet bederven. Het blijft een leuke romantische komedie.

Geen opmerkingen: