dinsdag, januari 02, 2007

Met de gebroeders Wright naar King's Lynn

Deze jaarwisseling hebben wij voor de verandering eens niet op een klein eiland doorgebracht maar op een groot eiland; Engeland. Hoeven wij anders slechts een kwartiertje te varen, nu moesten wij ons leven wagen in een KLM propellervliegtuigje dat erg deed denken aan het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright. Voordeel was wel dat wij om 21.00 uur vertrokken en na een uur vliegen ook om 21.00 uur aankwamen in Norwhich. Na een uur terug in de tijd te zijn gegaan landden wij in een compleet andere wereld. Onze bestemming was King's Lynn in Norfolk waar wij 4 dagen hebben doorgebracht bij onze vrienden Mike en Louise Fox, die wij uit Telendos kennen.

Gelukkig kwamen ze ons van de luchthaven halen want het linksrijden is niet iets dat wij tijdens ons verblijf onder de knie hebben gekregen. Mike had wel wat last van een zware voet, wat zijn invloed had op het gaspedaal en ook op de kleur van Michael's gelaat, dat steeds bleker werd. Tijdens de rest van ons verblijf is die kwaal gelukkig vanzelf opgelost.

Buiten het links rijden zijn er, ondanks dat Engeland zo dichtbij is, talloze verschillen (in Norfolk); o.a. het is overal heel netjes zowel op straat als bij de mensen thuis (kunnen wij nog wat van leren), de mensen zijn beleefd en vriendelijk, iedereen is erg gastvrij (wij hadden amper tijd om alle uitnodigingen af te werken), gebrek aan tafels in de huizen (wat betekent dat je met je koffiemok boven witte tapijten moet balanceren), het klimaat lijkt wel veel beter; warmer en ook de regen valt wel mee, tevens is het belastingklimaat veel gunstiger, minder criminaliteit, de meeste dingen zijn goedkoper (vooral de huizen en de restaurants).

In de gezellige logeerkamer hebben wij heerlijk geslapen, met authentieke engelse kat op bed. Het is er zo stil dat wij bij het wakker worden dachten dat het autoloze zondag was, de rust bleek gewoon normaal te zijn in King's Lynn.

Mike and Louise thanx for the wonderful days!


1 opmerking:

Erika Koukos zei

Ook voor jullie een geweldig 2007.
Maar voor de rest moet ik je wel tegenspreken. Terroristische aanslagen horen niet bij Engeland. Het had in elk Europees land kunnen gebeuren, zeker in Nederland. Ik begrijp ook niet het verschil over vakantie en wonen, ik heb daar toch niets negatiefs over gezegd? In tegendeel, ik denk dat het daar veel beter is om te wonen dan bij ons. Iedereen is beelfd, aardig, en er is juist veel en veel minder criminaliteit. Dat is vooral te danken aan het feit dat mensen nog echt om elkaar geven en dus ook je tas, etc. in de gaten houden. Bovendien had ik de indruk dat ze daar veel meer van het leven genieten dan wij in Nederland doen.