woensdag, januari 03, 2007

Op bezoek bij Lizzy

Op 5 februari is het zover: Koningin Elizabeth komt Nederland bezoeken. Waarschijnlijk ook in een propellervliegtuig, want ze zal landen op Rotterdam Airport, Bea zal haar van het vliegveld ophalen.

Wij hebben alvast een kijkje genomen op haar buitenverblijf Sandringham. Helaas kwamen wij niet verder dan het hek, als de Queen mother thuis is ontvangt ze namelijk geen bezoek. Als ze niet thuis is wel. Dit is om ervoor te zorgen dat je haar niet kunt spreken, best een handige truc als je van je rust houd. Dit noodzaakte Pink om haar een brief te sturen want zij wilde haar afkeer laten blijken tegen de bontmutsen van de paleiswachten. De hoofddeksels zijn traditiegetrouw namelijk van berenvellen gemaakt.

Uit één berenvel is maar één muts te fabriceren. Pink vindt dat het paleis hier ook nepbont voor kan gebruiken. In de brief schrijft de rockzangeres: “ Mijn excuses dat ik een koninklijke plaag ben. Maar mijn gevoel geeft de mening van een nieuwe generatie weer, die eerbied heeft voor dieren." Als Lizzy al ergens eerbied voor heeft dan is het zeker niet voor dieren. Haar grootste hobby is jagen, helaas komen er geen beren voor in Engeland, anders zou zij ze nog zelf afschieten.
Wel houdt Lizzy ontzettend veel van paarden, in haar oude groene landrover tuft zij persoonlijks langs al haar edele dieren om ze te begroeten. Helaas hebben wij haar niet zien rijden, maar wel haar paarden mogen bewonderen.

Charles en Camilla zullen niet naar Nederland komen, maar hebben zichzelf uit solidariteit wel alvast een nieuw kapsel aangemeten. Charles een kleurtje en Camilla een windbestendige coup.

3 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Maar op zich heeft Pink wel gelijk, de traditie wordt niet minder door mutsen van nepbont te gebruiken.

Anoniem zei

Ik heb nog nooit beer gegeten maar als het vlees lekker is dan gun ik die Engelsen hun mutsjes van harte :)
Gelukig hebben niet alle Engelsen oren als prins Charles want anders moest men de berevacht ook nog eens uit de lengte snijden ipv uit de breedte.

Erika Koukos zei

Voor zulke oren zijn wel twee vachten nodig.