donderdag, januari 11, 2007

Filmrecensie Shadows in the sun

Door Michael Koukos

Regie: Brad Mirman
Jaar: 2005
Land: Italie / Engeland / Frankrijk
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Cast: Joshua Jackson , Harvey Keitel , Claire Forlani , John Rhys-Davies , Giancarlo Giannini , Armando Pucci , Jake Broder , Stomy Bugsy e.a.

Jeremy,een werknemer van een uitgeverij, wordt naar Toscane gestuurd om Weldon Parish op te sporen. Parish is een succesauteur die al jaren niets meer heeft geschreven. De uitgeverij hoopt hem echter te kunnen overtuigen om weer aan de slag te gaan.
Het ongelofelijke schrijftalent blijkt nogal wispelturig te zijn en de opdracht lijkt voor Jeremy zelfs een beetje gevaarlijk te worden. Hoewel Jeremy de uitstraling van een comateuze amoebe heeft blijkt Isabelle, de bevallige dochter van Weldon, als een blok voor hem te vallen. Tegelijkertijd zetten alle dorpsbewoners, de pastoor incluis, hun beste beentje voor om Jeremy te doen vertrekken.
Uiteindelijk is er niets dat meer verbroedert als het gezamenlijk slopen van een dure BMW en samen een nachtje in de cel doorbrengen en langzaam maar zeker ontstaat er een mooie vriendschapsband tussen Weldon en Jeremy. De film is erg voorspelbaar en meteen bij het begin van het verhaal weet je al hoe het allemaal gaat aflopen maar dit stoort op zich niet.
Het hele proces is mooi en geestig genoeg om de film te dragen.
Al bij al een sterke, goed geacteerde comedy. Wij zien Harvey Keitel weer schitteren in de rol die hem het beste afgaat,...die van een zwijn en op Joshua Jackson na, zijn ook alle andere acteurs in topvorm. Overgiet dit met de mooie Toscaanse landschappen en een zonnige sfeer en je krijgt een geheel dat garant staat voor een ongecompliceerd maar erg leuk filmavondje.

Geen opmerkingen: