zondag, januari 14, 2007

Eindjes knopen met Crackfree
















Van onze correspondenten Teun en Marieke Markies uit Bergen op Zoom


Vorig jaar is de heer A. Petermeijer verkozen tot ereburger van Bergen op Zoom, dit omdat hij al 40 jaar vanalles deed voor de stad en voor de kerken. Wij kennen hem vooral als rector van het Rijks, hij zwaaide daar, samen met zijn vrouw, jarenlang de scepter met een ijzeren gelaat, waardoor wij hem altijd Crackfree noemden.
Het leek dan ook inderdaad alsof zijn gezicht met de textielversteviger Crackfree was behandeld, er zat namelijk nooit enige beweging in, ze waren dan wel flink uitgeschoten met de Crackfree.

Gisteren zagen wij de Petermeijertjes weer in volle aktie, ze stonden in de stad met een stand voor de kerkbalans. Het was om te gieren, ze hadden 200 meter lapjes aan elkaar gebonden onder het motto: "we knopen de eindjes aan elkaar". De kerken wel te verstaan. De lapjes lagen aan elkaar geknoopt van de Grote markt tot aan de dikke boom op het Gouvernementsplein.
Het leek wel alsof mevrouw Crackfree een nieuwe carriere was begonnen als stoffenverkoopster op de markt want op de kraam lagen vele stukken touw en lint waarbij assistentie werd gevraagd aan de voorbijgangers om die aaneen te knopen.
Volgens eigen zeggen wilden ze zo de financiële situaties van de kerken aangeven en de noodzaak van de actie kerkbalans, tevens wilden ze met de linten “verbinding” zoeken. Voelen Bergenaren zich verbonden met de kerk en willen ze die band ook financieel gestalte geven?

Hoe het met de aktie afgelopen is weten wij niet, wel is het zeker dat Crackfree de komende maanden in kleding met gaten moet lopen, of mevrouw Crackfree zal de eindjes weer aan elkaar moeten naaien op de diverse kledingstukken waar de lapjes van afkomstig waren.
Meest opvallend waren de lapjes van wit katoen met bruine vegen eraan.

Geen opmerkingen: