maandag, februari 04, 2008

Bedden met foute namen 17:29

Als je bij het Engelse Woolworths wilt werken hoef je absoluut niet literair onderlegd te zijn, ook niet als je in de directie wilt.
Sinds het bed, met de naam "Lolita", voor meisjes rond de 6 jaar in de Woolworth winkels stond regende het klachten van boze ouders omdat zij de naam van het bed eerder vonden passen bij sexueel actieve pubers. Daar begrepen ze bij Woolworths absoluut niets van, niemand.

Toch zijn ze niet helemaal uit de Engelse grond gestampt, dus besloten ze dit eens nader te onderzoeken op het internet. Daar maakte het voltallige personeel, inclusief directie, voor het eerst kennis met het boek "Lolita" van Vladimir Nabokov, waarin de hoofdpersoon een sexuele relatie heeft met zijn 12 jarige stiefdochter.
Hierop is het bed direct uit de winkels gehaald. Ook geen al te intelligente aktie, een andere naam geven was goedkoper geweest.

Het Belgische Heylen Meubelen te Peer heeft inmiddels toegezegd de hoogslaper genaamd Dutroux ook met onmiddellijke ingang uit het assortiment te halen.

Geen opmerkingen: