donderdag, februari 21, 2008

En we noemen hem Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 9:51

Een Zweeds stel heeft een boete gekregen omdat zij hun kind een illegale naam hebben gegeven, de boete heeft wat lang op zich laten wachten want het kind is inmiddels 7 jaar oud. De arme 7 jarige heeft de naam Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, de uitspraak is nog gekker: "al bin" (een kruising tussen Al Bundy en Bin Laden). De ouders hebben aangeboden de naam te veranderen in "A", maar ook dat is afgekeurd.

De ouders, Elizabeth Hallin en een onbekende vader, lukte het in eerste instantie al niet om aangifte te doen voor de jongen zijn 5e verjaardag, waarop ze al een boete kregen. Daarna hebben zij in mei 1996 snel de naam met 43 karakters ingeleverd, met de mededeling dat dit een expressionistische, artistieke creatie is. Ze stelden dat de naam in de geest van de 'patafysica* gezien moet worden.

* 'Patafysica = de leer van de ingebeelde oplossingen. Het heeft een nauwe band met de filosofie en de (beeldende) kunsten. Volgens geen enkele algemeen geldende wetenschappelijke definitie kan de 'patafysica als een wetenschap aangemerkt worden. Dit is niet in strijd met het feit dat de 'patafysica zichzelf een wetenschap noemt: die definitie is niet wetenschappelijk, aangezien de 'patafysica zichzelf eveneens als niet-wetenschappelijk definieert. (het accentje hoort overigens voor het woord te worden geschreven).

Geen opmerkingen: