maandag, februari 25, 2008

Apocalyps in Midden Oosten kwestie van dagen

Zoals zelfs geen publiek geheim is ben ik geen vriendin van de Palestijnen, maar deze keer hoop ik toch echt dat zij het bij het verkeerde eind hebben. Mahmoud Abbas, president van wat nog niet is, heeft namelijk een soort van apocalyps voorspeld. Dit niet in een verre toekomst, ver van mijn bed, niet in dit leven, etc. maar wel na 2008.

Natuurlijk niet de echte apocalyps,die als het op de voorspellingen aankomt misschien ook niet echt is (want nog niet voorgevallen anno 2008 in tegenstelling tot diverse voorspellingen), want moslims geloven niet in het Nieuwe Testament en dus ook niet in de apocalyps.
Toch heeft Abbas geen zonnig toekomstbeeld, misschien dat hij na zijn dood nog wel omringd zal worden door een harem van maagden in een ver paradijs, maar wij moeten het doen met een toekomst zonder vrede. De would be president heeft namelijk voorspeld dat als er in het Midden Oosten eind 2008 geen vrede zal zijn dit ook nooit meer zal gebeuren. En wie gelooft dat dat eind dit jaar het geval zal zijn? Precies!
Bemiddelaar zal Bush moeten zijn, maar die heeft al veel missies tot een apocalyptisch einde gebracht, laten we het dus voor een keer maar met Abbas eens zijn en hopen op een oplossing.

Geen opmerkingen: