zondag, februari 10, 2008

De highlights van Amersfoort

Gisteravond zijn wij na lange tijd weer eens bij onze vriend Remco geweest. Na Rotterdam en Zaandam had hij wederom ergens anders zijn geluk beproefd en dus gingen wij zijn nieuwe huis bewonderen in Amersfoort.

Een en ander begon met een dispuut over het door Remco gereserveerde restaurant, Blok's restaurant. Ondanks de lovende woorden die eenieder over dit restaurant spreekt kon het onze goedkeuring niet wegdragen en dus heeft Remco de reservering geannuleerd. Voelden wij ons daar aanvankelijk enigszins schuldig over, dat bleek niet nodig want onze twijfels over het restaurant bleken geheel gegrond, de eigenaar bleek geen bord voor zijn kop de hebben, qua klantvriendelijkheid, maar zoals de naam al aangeeft een heel blok. Het antwoord op Remco's annuleringstelefoontje was namelijk een boos neersmijten van de hoorn.

In de pizza's die zich in de vriezer bevonden had niemand trek en de afhaal-Italiaan in Amersfoort had alleen zeer vreemde delicatessen, zoals pizza Hollanda met aardappel en bloemkool, dus besloten wij op de bonnefooi dan maar een ander restaurant te gaan zoeken. Amersfoort bleek een alleraardigst stadje te zijn, nog voor wij de prachtige oude stadpoort binnengingen werden wij al welkom geheten door de Geit van Amersfoort. Het dier keek trots vanaf zijn haspel op ons neer en het was dat het een stenen beeld betrof, want anders hadden wij ons er aan vergrepen, wij kregen onmiddellijk zin in gestoofd geitenvlees. Dit voelde hij vast aan, want daarop knikte het "beeld" ons vriendelijk toe; dit was dan weer zo aandoenlijk dat wij hem toch maar in leven lieten.

De Horeca bleek goed vertegenwoordigd in Amersfoort, de stad heeft zo'n 100.000 inwoners en het lijkt alsof er voor elke 4 inwoners een restaurant is. Ook de keuze is enorm; er is geen enkele keuken op de wereld niet vertegenwoordigd. Aanvankelijk maakte dit de keuze enorm lastig, maar toen wij er dan uiteindelijk een stuk of 8 hadden uitgekozen bleken alle restaurants vol te zijn en was er zelfs bij de 3 Vrienden geen plaats meer voor nog 3 vrienden.

Gelukkig kwam er ook nog een Indiaas restaurant op ons pad; Taste of India, en daar werden wij allerhartelijkst ontvangen. Onder het genot van authentieke Indiaase muziek werkten wij de heerlijkste gerechten naarbinnen: malagatawnysoep, Tandoori mexed grill, Chicken Marco Polo, Lamb Bhoona en Kulfi ijs met koffie toe. En na dit hele festijn kregen wij ook nog eens een zeer vriendelijk geprijsde rekening, waarna wij glimlachend en vol naarbuiten tuimelden.
Na nog even gezwaaid te hebben naar de eigenaar van Blok's liepen wij voldaan naar huis en werden wij, net buiten de stadpoort, goedenacht toegeknikt door de Geit van Amersfoort.

Geen opmerkingen: