dinsdag, februari 05, 2008

IVF triootje 12:38

Op de Newcastle Universiteit hebben ze een doorbraak in IVF behandeling. Er is daar een menselijke embryo gecreëerd van 3 verschillende ouders. Voordeel van dit genetisch trio is dat een kind heel wat minder erfelijke ziekten zal krijgen. De testembryo heeft 1 vader en 2 moeders. Vanzelfsprekend is een en ander eerst getest met muizen.

Degenen die zo'n behandeling wel zien zitten moet ik teleurstellen, het Newcastle team heeft alleen toestemming laboratoriumexperimenten te doen en behandelingen daarbuiten zijn (nog) verboden. Het zal ook nog wel even duren voor het ooit tot de standaard behandelingen gaat horen, want er zijn altijd mensen die liever erfelijke ziekten willen dan vooruitgang; Josephine Quintavalle, van de Pro-life group Comment on Reproductive Ethics is er zwaar op tegen omdat het volgens haar een stap op weg is naar "designer babies". (is toch handig juist?).

1 opmerking:

Anoniem zei

een baby die niet huilt en niet poept....ideaal.
Het is net zoiets als een pitloze druif, daar hebben wij ook zolang moeten op wachten maar nu wil niemand nog gewone druiven.