maandag, februari 11, 2008

Al te goed is buurmans gek

Dan wil je eens een keer behulpzaam zijn, wordt je direct opgelicht en ook je portemonnee een stuk lichter.

Een hulpvaardige man uit Oost Souburg is zaterdagavond opgelicht. Rond halfnegen belde een man van ongeveer 25 jaar bij hem aan. Die vertelde de Souburger dat zijn ouders een ongeluk hadden gehad. Hij wilde graag naar hen toe, want ze zouden in het ziekenhuis liggen. Of de Souburger hem even wat geld wilde lenen voor benzine. Deze gaf hem een paar tientjes en de oplichter ging weg.
Rond half tien stond hij opnieuw op de stoep en vroeg of de Souburger hem naar het ziekenhuis wilde brengen. Hij zou dan meteen het geleende geld terugbetalen. De hulpvaardige man stemde toe en reed met de oplichter naar het ziekenhuis. Door nóg een verhaal op te hangen troggelde hij de Souburger nog eens tientallen euro's af en ging er vandoor. De dader heeft een Arabisch uiterlijk, is zo'n 1.75 meter lang, was gekleed in een beige jack en trainingsbroek en droeg sportschoenen en een pet.

Het is natuurlijk wel zo dat er maar weinig mensen in zo'n verhaal zouden trappen als er wordt aangebeld, want helemaal normaal klinkt het niet, of wel?

1 opmerking:

Anoniem zei

das balen
eigen schuld dikke bult