donderdag, februari 07, 2008

De laatste veteranen 10:43

In een oorlog vechten schijnt goed voor een mens te zijn, want je wordt er oud van (als je niet in de oorlog omkomt natuurlijk).

Van de Amerikaanse veteranen uit de Eerste Wereldoorlog leefden er nog 2, waarvan er een 108 is geworden en de ander 107 is. Afgelopen maandag is Harry Richard Landis op 108 jarige leeftijd overleden in Sun City Center verpleeghuis te Florida waar hij van een zonnige oude dag genoot. De andere veteraan, Frank Buckles, is 107 en leeft nog in Charles Town, West Virginia.

Landis is vorig jaar april nog geinterviewd, toen vertelde hij dat hij ook ingetekend had voor de tweede wereldoorlog, maar hij was toen 42 en werd afgewezen omdat zij dat te oud vonden. Irak heeft hij maar niet eens geprobeerd.
Op de, natuurlijk onvermijdelijke, vraag hoe het komt dat hij zo oud was geworden antwoordde Landis dat golfen hem altijd jong heeft gehouden.
Ook had hij geen kinderen, en dat scheelt volgens mij ook enorm veel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessant gegeven of kinderloosheid ook de levensverwachting verhoogd. Men zou denken van wel; naast de stress die kinderen met zich meebrengen is er natuurlijk ook het opleidingsnieveau.

De meeste kinderloze personen bevinden zich in de groep hoger opgeleiden. Deze groep heeft statistisch gezien ook de hoogste levensverwachting.

Erika Koukos zei

Nou Rambi, daar zal niet iedereen het mee eens zijn....