donderdag, februari 07, 2008

Nederlanders gul, Duitsers scrooge 7:11

Het aloude cliché dat Belgen gul zijn en Nederlanders gierig is voor eens en altijd de wereld uit geholpen door een onderzoek naar de Europese drinkcultuur door SABMiller, één van de grootste bierbrouwerijen in de wereld.

Belgen blijken weliswaar gul uit de hoek te komen op sociale gelegenheden, maar Nederlanders doen hier nauwelijks voor onder!
Uit het onderzoek blijkt dat de Belgen voor het meeste aantal mensen (gemiddeld 7,1) een rondje willen betalen. Daarna volgt Nederland (6,6) en Roemenië (6,5). Liefst 81 procent van de Belgen geeft aan te willen betalen voor het hele rondje, tegenover 70 procent in Nederland en 75 procent in Frankrijk. Enkel de Britten (82) en de Zweden (82) zijn nog guller dan de Belgen.
De grootste scroogen zitten in Duitsland (37), Tsjechië (39), Italië (48) en Denemarken (35), daar rekenen de inwoners liever uit wie wat gedronken heeft.

Tevens deed SABMiller onderzoek naar de gulheid van Europese vrouwen.
De Belgische vrouwen horen bij de meest geëmancipeerde in Europa, als het gaat om wie de drankjes moet betalen bij het eerste afspraakje. Uit het onderzoek blijkt dat 72 procent van de Belgische vrouwen de kosten deelt met de man. Enkel Zweedse vrouwen doen het beter met 86 procent. De Nederlandse vrouw wordt niet genoemd, dat doet het ergste vrezen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De gulheid van de Belgen is logisch te verklaren.
Als je in Belgie een rondje geeft krijg je bijna gegarandeerd evenveel biertjes terug.

Daar dit in Nederland niet het geval is wordt de lust om rondjes te blijven geven je hier al snel ontnomen.
........of kom ik alleen in de verkeerde kroegen??

Erika Koukos zei

Wacht maar af in Duitsland!