woensdag, februari 20, 2008

Mobiele Moszkowicz 6:52

Wil je zaken doen in India, hoop dan dat dat allemaal goed zal verlopen en dat de rechter er niet aan te pas hoeft te komen. Met meer dan een biljoen mensen en een achterstand van meer dan een miljoen rechtszaken zou het nu ongeveer 300 jaar duren eer je aan de beurt bent.

Veel mensen komen niet opdagen als ze aan de beurt zijn, dit door slechte wegen en overvol openbaar vervoer. Daarom hebben ze in India iets nieuws verzonnen; de mobiele rechtszaal.
Als het busje een dorp inkomt klinkt er een bel en wordt de naam van de aangeklaagde omgeroepen. Ergens op een binnenplaats of tuin wordt er dan een tafeltje gezet, waarna rechter Sandeep Singh met de rechtzaak kan beginnen. Willen de verdachten een advocaat dan kan dat, die komen gewoon naar het busje toe.

Volgens Sing is het een uitkomst, komen er veel meer mensen opdagen en zijn de laatste 6 maanden maar liefst dubbel zoveel zaken behandeld als voorheen, wat de wachttijd heeft verkort tot 150 jaar. Aangezien er ook strafzaken worden behandeld lijkt het mij uitgesloten dat een crimineel nog levend achter de tralies komt, maar ach dat lijkt wel wat op ons TBS systeem, die zijn ook niet veel binnen te vinden.

Geen opmerkingen: