dinsdag, februari 05, 2008

God's parfum 8:29

Is de functie van non of monnik je niet op het lijf geschreven, dan hoef je toch niet verstoken van religie en spiritualiteit te blijven, er is namelijk een spiritueel parfum op de markt: Virtue.
Volgens maker IBI uit California is het parfum gemaakt naar Bijbels recept en moet een reminder voor God zijn en de drager spiritualiteit brengen.

In het parfum zit o.a. abricoos, granaatappel, vijg, myrre, aloe en hout. Virtue kost $80 en is allen via internet te koop.
Ontwerpster van het parfum is Vicky Pratt en het is de vraag of het parfum zal werken, want hoeveel realiteit kun je verwachten van iemand die haar carriere begon bij Disneyland's Mademoiselle Antoinette's Parfumerie. Toch heeft Vicky verklaard dat zij tijdens het maken goddelijke inspiratie ontving. Ook de naam is door God geopenbaard.
Bij het testen (in het klooster?) van het parfum bleek dat 95 % van zowel mannen als vrouwen de geur heerlijk vonden.

Wat wel grappig is dat bijbels gezien geuren wel verbonden werden met Christus en Heiligen.
Van vele heiligen wordt nu ook nog gezegd dat ze een bepaalde (bloemachtige) geur afscheidden, zoals bijvoorbeeld de Griekse Savvas.
Het parfum is voornamelijk gericht op het Nieuwe testament en dus nogal verbonden met het christendom. Afwachten dus of er nog een soortgelijk parfum voor andere religies gaat komen.

Geen opmerkingen: