dinsdag, februari 26, 2008

The Lawnmower monnik 12:50

Een boeddhistische monnik uit Japan is onlangs omgekomen door een op hol geslagen grasmaaier. Seiji Handa zat op zijn grasmaaier om het gras rond de Peace Pagoda in het Engelse Milton Keyes te maaien, diep verzonken in gebed, hierin was hij waarschijnlijk zo verzonken dat hij niet in de gaten had dat de grasmaaier steeds harder ging. Het apparaat liep dan ook helemaal vast. Seiji stapte af om een en ander te inspecteren. Net toen hij met zijn hoofd boven de vlijmscherpe bladen hing, ging de grasmaaier door zijn handrem, waardoor Seiji eronder kwam en direct naar zijn volgende incarnatie kon. Het trieste gebeuren vond al in augustus plaats maar voor het naar buiten werd gebracht is er eerst nog onderzoek naar zijn dood gedaan.
Verlichting zal hij door het hele voorval niet bereikt hebben, maar zou hij nu wel als tuinman gereincarneerd zijn, of misschien als stratenmaker, hij zal wel geen gras meer kunnen zien.

Handa kwam in 1978 in Engeland om de Pagode te bouwen. Hij was van de Nipponzan Myohoji orde, die over de hele wereld dat soort torens hebben gebouwd. De orde is in 1917 gesticht door Nichidatsu Fujii en is een afsplitsing van de Japans boeddhistische Nichiren groepering. De hoofdbezigheid van de monniken en nonnen van deze orde is rond de torens te lopen met een trommeltje en chanten. Dit alles om vrede te brengen op aarde. Seiji had daarnaast dus nog de belangrijke taak het gras gemillimeterd te houden.

Geen opmerkingen: