maandag, februari 04, 2008

Joran verslaat boer Frans 7:08

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is boer Frans op maandag eens niet het gesprek van de dag. Alhoewel Frans dan wel wat stoer doet, vergeleken met Joran is het een edele ridder wat vrouwen betreft.

Eindelijk zijn we er achter wat een gewetenloze psychopaat die Van der Sloot is. Alle geruchten ten spijt weten we nu in ieder geval dat hij liegt en onbetrouwbaar is en zeker alles met de dood van Natalee Hollaway te maken heeft. Meest schokkend is natuurlijk wel dat ze gewoon in zee is gedumpt zonder te weten of ze dood was. Een ambulance bellen is in die vierkante kop gewoon niet opgekomen.
Ook nu betoonde hij geen enkel medelijden of spijt, op de schadevergoeding na lijkt het Joran koud te laten. De manier waarover hij over Natalee praatte is toch wel tekenend voor een persoonlijkheid en totaal respectloos. Al zou hij nog zo beneveld zijn geweest tijdens de bekentenissen, dat betekent niet dat je hele persoonlijkheid verandert. Ik denk eerder dat er remmingen wegvallen die het dunne laagje vernis oplossen, waardoor we nu dus de echte persoonlijkheid van Joran hebben gezien.

Ik vind het schokkend hoe een ogenschijnlijk "gewoon" gezin zo'n gewetenloze psychopaat kan voortbrengen. Alhoewel ik die vader ook ietwat vreemd vind. Het is in ieder geval zeker geen persoon die aan de beroepskant in ons rechtssteem thuis hoort. Gelukkig voor hem is hij handig met mobieltjes en als hij als advocaat wordt uitgekotst kan hij altijd nog Van der Sloot Telecom beginnen.
Het vreemde is dat er veel commentaar wordt geleverd op Peter R. en Patrick van der Eem. Maar al is een en ander niet geheel volgens de regels van de wet, om zo'n crimineel te pakken zou toch alles geoorloofd moeten zijn. Ik vind het een knap staaltje werk.
Patrick van der Eem (34) is geboren op Curaçao, maar kent ook het eiland Aruba op zijn duimpje. Inmiddels woont en werkt hij al jarenlang in Arnhem, waar ook Joran van der Sloot naartoe is verhuisd. Patrick van der Eem is directeur van Pirtek, een franchise-keten die hydraulische apparaten onderhoudt en repareert.
Het wachten nu is of het voldoende zal zijn Joran voorgoed achter de tralies te krijgen, helaas zijn de straffen nooit hoog genoeg om dit te vergelden. Maar als ze hem niet snel aanhouden zou Joran zelf wel eens de volgende kunnen zijn die verdwijnt.

Geen opmerkingen: