donderdag, september 21, 2006

Alcoholish netwerk (© 6:41)

Alcoholdrinkers schijnen 10 % meer te verdienen dan hun collegae, voor vrouwelijke drinkers is dat 14 %, in de VS weliswaar, maar toch.
Het Amerikaanse Journal of Labor Research heeft onderzoek gedaan naar drinken en salaris, waaruit blijkt dat alcoholdrinkers in de Verenigde Staten meer verdienen dan hun niet-drinkende collega's. Reden voor dit opmerkelijke feit is dat drinkers een groter sociaal netwerk opbouwen in het café, wat indirect zorgt voor een hoger salaris.

Dan gaan ze wel voorbij aan mensen die thuis drinken. Volgens mij zit het Leger des Heils vol met mensen die helemaal geen baan meer hebben door het drinken. Misschien handig als het onderzoek ook de grenzen zou vermelden.
Het beste resultaat van netwerken bij het Leger des Heils lijkt mij majoor Bosschaert of hooguit de vrijwilliger die de kleding sorteert.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat vind ik op zich niet zo gek. Het is duidelijk dat de vaste borrelaars binnen een bedrijf ook sneller vooruit komen. Zij weten een stevigere band met hun collega`s op te bouwen en zijn dus ook voor meer mensen een aanvaardbare kandidaat als het op promotie aankomt.

Erika Koukos zei

Vergeet niet de contacten bij het koffie-apparaat