zondag, september 03, 2006

Filmrecensie Bewitched

Recensie door Michael Koukos

Regie: Nora Ephron
Cast: Nicole Kidman (Isabel Bigelow/Samantha), Will Ferrell (Jack Wyatt/Darrin), Shirley MacLaine (Iris Smythson/Endora), Michael Caine (Nigel Bigelow), e.a.
Speelduur: 102 min.

Isabel Bigalow is een wat rare heks. Het is haar grootste ambitie om normaal te worden en ruzie te kunnen maken, net als iedereen. Dat zij als heks alles met een vingerknip voor mekaar kan krijgen vindt zij naar eigen zeggen niet belangrijk. Wij zien die vingerknip de hele film door dan ook "voor de laatste keer" voorbij komen.

Jack Wyatt is een omhoog, en ondertussen ook alweer terug omlaag, gevallen acteur. Zijn enige noemenswaardige talent is dat hij zichzelf tot buitensporige proporties kan opblazen maar dat doet hij dan ook met volle overgave. Om zijn carriere weer terug op de rails te krijgen besluit hij om de populaire jaren `60 serie "Bewitched" opnieuw op de buis te brengen met natuurlijk hemzelf als brandpunt.
IJverig wordt gezocht naar een onopvallende verschijning die naast Jack de rol van heks kan vertolken, zonder ook maar in staat te zijn om een schaduw op zijn kleine teen te werpen.

Je ziet de bui al hangen, de twee ontmoeten elkaar en Isabel krijgt de rol. Jack ziet de samenwerking puur professioneel terwijl Isabel hunkert naar een man (ter vervollediging van haar "normale" leven). Als Isabel haar vergissing inziet, besluit zij toch weer een paar keer gebruik te maken van vingergeknip.

Een ouderwetse romantische komedie die mede dankzij de muziek van Frank Sinatra, een heerlijk jaren `60 sfeertje oproept. Michael Cain maar vooral Shirley MacLaine komen vaak hylarisch uit de hoek en Will Ferrel zet Jack Wyatt zo irritant neer, dat je echt de neiging krijgt om een aantal projectielen richting buis te lanceren.
Niet verkeerd voor een avondje ontspanning met verstand op nul.

Geen opmerkingen: