vrijdag, september 01, 2006

Filmrecensie The Dark

Filmrecensie door Michael Koukos

GB 2005
Genre: Horror
Van: John Fawcett
Met: Maria Bello, Sean Bean

Alweer een film over een blondje met goede ideeen. Al meteen komt Adelle in de modder vast te zitten als zij onverwachts samen met haar dochter, ex echtgenoot James komt verrassen. Kort na dit weinig originele begin dienen zich nog meer slechte omens aan; ook pa blijkt blond te zijn en de klusjesman spreekt Brits achterhoeks.

Het botert duidelijk niet tussen moeder en dochter maar als dochterlief onvrijwillig in zee beland, geeft dat dan toch wel weer aanleiding tot de klassieke hysterische gilserenade.
De gezellige boerderij van pa beschikt gelukkig over een eigen, sfeervol, abbatoir waar de dolende Adelle het spook Elbrill ontmoet. Zoals dat altijd gaat met overspannen filmmoeders sloopt Adelle nu en dan een schuur, haalt hier en daar een muurtje neer en ondertussen blijft het spook gezellig logeren.

Grappig is ook een scene tussendoor waar een aantal Mary Poppinsfiguren toch de zwaartekracht moeten ondergaan.

Uiteindelijk gaat ons favoblondje zoals dat hoort in horrorfilms alleen op onderzoek uit. Het meest in het oog springende hieraan is dat ma toch een paar coole tattoos blijkt te hebben, waardoor zij weer wat in de achting van ondergetekende stijgt. Het is duidelijk een low budgetfilm die aan elkaar is geregen met zowat alle clichées die men in het genre kan verwachten. Het naargeestig Welshe landschap zorgt voor de juiste sfeer maar toch is de film nooit echt eng.

Ondanks het warrige slot en het doorlopende déja vue idee geen echt misbaksel, als je niet meer verwacht dan relax even ongecompliceerd naar een verhaaltje te kijken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zet de bak met popcorn maar klaar!

Erika Koukos zei

Toch wel zoete?