donderdag, september 14, 2006

De nevenwerkzaamheden van JP (© 6:58)

Jan-Peter Balkenende had dinsdag weer een lastig klusje, iets wat hij sinds zijn studententijd niet meer had gedaan; serveren in een restaurant. JP heeft nare herinneringen aan zijn bijbaantjes, de jonge Balkie was niet zo handig en menig bord belandde in de schoot van argeloze gasten.

Gelukkig was het serveren nu niet als bijbaantje bedoeld maar meer als charme-offensief. Het kwam er dus op aan vooral aardig te zijn, veel te glimlachen en herhaaldelijk te laten vallen (i.p.v. de borden) "Ik vind dit hartstikke leuk".

Dus hees JP zich in schort en ging aan het werk in restaurant Van Harte in Leeuwarden. De Stichting Van Harte heeft negen restaurants in Nederland voor minima en mensen die geen sociale contacten hebben. Een betaalde kracht en enkele vrijwilligers koken daar een paar keer per week. De prijs voor het VanHarte 3 gangen diner is € 5 en voor mensen die leven van enkel een AOW of een bijstandsuitkering € 2.50.

Helaas waren niet alle sociale-contact-loze mensen blij met de komst van Balkie; "Zonder hem zaten we hier niet", aldus minima Joke Siksma.
"Het is net als met de voedselbanken, mooi dat ze er zijn, maar ook jammer dat het zo moet."

Al met al is het toch allemaal goed verlopen, op een smetje na, maar dat kan m.i. Balkie niet worden aangerekend, zijn Fries was nog niet zo goed. Toen men vroeg "Hoe giet it mei jo bern?" (hoe gaat het met je dochter) antwoordde Balkie "Met mijn been gaat het goed".

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, het is nou eenmaal algemeen bekend dat als je helemaal nergens goed voor bent, je gewoon lekker in de politiek moet stappen.

Erika Koukos zei

Mar dan vind ik Balkie nog enorm meevallen hoor, er zitten er in Den Haag velen ergeren