dinsdag, september 05, 2006

PedOgoog doet nieuwe poging (© 6:34)

In juni schreef ik nog dat Norbert de Jonge (van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit) verwijderd was van de de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij een studie tot orthopedagoog deed. Geheel terecht mijns inziens en ook de bezwarencommissie deelt die mening. Helaas schijnt Norbert maar niet te begrijpen dat een pedagoog iets heel anders is dan een pedofiel.

Norbert is ook deze zomer niets wijzer geworden en heeft zich, na een zomer vol kindervakantiekampen, wederom ingeschreven aan De Radboud Universiteit in Nijmegen. De universiteit weigert de nieuwe inschrijving van partijsecretaris Norbert de Jonge. Dat maakte een woordvoerder van de universiteit maandagavond bekend.

Volgens het college van bestuur is het onverantwoord de student te laten werken met kinderen met gedragsproblemen. Bovendien was de verwijdering essentieel voor het vertrouwen dat ouders en kinderen moeten kunnen stellen in de geboden therapie op de universiteit. De nieuwe inschrijving verandert niets aan die opvatting, zo meldt de universiteitswoordvoerder.
De Jonge liet weten dat hij tegen zijn verwijdering beroep wil aantekenen bij het College van beroep voor het hoger onderwijs, als de opleiding zijn inschrijving officieel weigert.

Gelukkig, ook na beroep zal hij niet winnen, het zou schandalig zijn zo iemand met kinderen te laten werken, nog wel kinderen met gedragsproblemen.
Alleen hopen dat hij niet voor een andere studie gaat inschrijven, religiestudies of zo, ik zou hem namelijk niet eens tegen willen komen.

Geen opmerkingen: