maandag, september 11, 2006

Begin een nieuw leven (© 8:00)

Is je leven hier niet leuk genoeg? dan kun je nu online een Second Life beginnen. Niet op een blog of met een webcam, maar een écht virtueel leven. In een wereld waarin je kunt vliegen, onder water wandelen en van grote hoogtes naar beneden vallen zonder te sterven. Je kunt er zelfs een eiland kopen.
Op de website download je een programma waarmee je kunt inloggen. Je kiest een identiteit en een naam en je kunt eraan beginnen. Je landt eerst op het oriëntatie-eiland, waar je leert hoe je dingen aan je uiterlijk kunt veranderen of hoe je moet bewegen.

Via een chatsysteem kun je praten met de mensen die je er ontmoet. Gevorderden kunnen een maand- of jaarabonnement nemen. Die zijn niet gratis, maar in ruil daarvoor krijg je een toelage in Linden Dollars, de plaatselijke munt. Daarmee kun je dan land kopen of je eigen winkel beginnen. Heel wat bedrijven hebben het spel al ontdekt, onder meer de kledingfabrikant American Apparel: die heeft in Second Life een winkel geopend. De platenmaatschappij Warner Brothers lanceerde bij wijze van stunt de nieuwe plaat van Regina Spektor in hun Second Life-kantoor. Duran Duran en Suzanne Vega gaven er een concert, de BBC organiseerde er een festival en de universiteit van Harvard houdt er conferenties.
Ook van het nieuws hoef je niet verstoken te blijven, hiertoe is er de krant "Second Opinion".

Second Life groeit stukken sneller dan Almere, want sinds de start in 2003 zijn er nu al 654.678 inwoners.
Saillant detail; er staan een soort Twin Towers die nog wel overeind staan.

Geen opmerkingen: