zaterdag, september 09, 2006

Foute Boris (© 9:22)

Er zijn nog mensen in Engeland die engelser zijn dan engelse kostschooljongetjes in de jaren 20: Boris Johnson (1964).
Boris is tegelijk parlementslid, vice-voorzitter van de Conservatieve Partij, onderminister voor Arts in het schaduwkabinet, wekelijks politiek commentator voor de Daily Telegraph, hoofdredacteur van The Spectator en maandelijks autocolumnist voor mannenglossy GQ. Verder is hij beroemd als tv-persoonlijkheid en heeft hij al 3 boeken geschreven, waaronder 1 roman. Hij is bekender dan al zijn collega’s, op Tony Blair na. Op het internet wemelt het van de fans, sommige verenigd in fanclubs.

Onze politici zijn dan misschien niet zo vlot, modern en populair, maar misschien kun je toch beter Balki hebben dan Boris die nog leeft in het koloniale tijdperk. Hij zou in de film Man to man niet hebben misstaan.
Heer Johnson moet deze dagen zijn verontschuldiging aanbieden aan Papua New Guinea, nadat hij in zijn column in de krant dit land heeft geassocieerd met kannibalisme en het doden van opperhoofden. Volgens de populaire "boy" zelf was het grappig bedoeld, maar zo heeft de Hoge Commissaris van Papua New Guinea, Jean L. Kekedo, in Londen het helemaal niet begrepen en ik denk dat zij inderdaad niet ver van de waarheid zit.

Om zichzelf eruit te redden (eigenlijk maakte hij het hiermee nog erger) heeft het kostschool jongetje laten weten dat zijn opmerking niet op de huidige tijd sloeg maar dat het ging over vroeger. Johnson is nog nooit in Papua New Guinea geweest, hij blijkt zijn informatie te hebben uit een "fantastic" Time Life book, waarin hij foto's heeft gezien van stammen in Papua New Guinea in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waar ze opstonden in primitieve oorlogsuitvoering.

Reactie van mevrouw Kekedo:
"I consider the comments, coming from a senior British MP very damaging to the image of Papua New Guinea and an insult to the integrity and intelligence of all Papua New Guineans.
I hope Mr Johnson will visit my country, although he might be refused a visa because of his comments. "

Het gedwongen excuus van Boris:
"I meant no insult to the people of Papua New Guinea who I'm sure lead lives of blameless bourgeois domesticity in common with the rest of us."

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ja iedereen is nu lekker Blair aan het afzeiken terwijl die als labourlid nog als progressief mag worden gezien....dit is dus het alternatief :-)

Erika Koukos zei

Het alternatief is inderdaad vele en vele malen erger. Als hij nog eens aan de macht komt zullen ze waarschijnlijk beginnen met alle landen van Europa te veroveren.

Anoniem zei

Zozo, dat moet mevrouw Kekedo wel erg hoog gezeten hebben om dat te komen vertellen. Het is een heel end lopen en zwemmen van Papua Nieuw Guinea naar London.

Erika Koukos zei

Volgens mij werkt en woont ze gewoon in Londen.