maandag, september 04, 2006

Ambulance-je komt zo (© 7:25)

Wij leefden in Nederland in een paradijs, nog wel, maar er zijn wat verslechteringen, zoals in de gezondheidszorg. Lange wachtlijsten maken dat mensen te lang thuis blijven met hun klachten en als het dan fout gaat verwacht men een oplossing van de ambulance. Naar mijn weten zijn die er nog in dezelfde aantallen en is de spoedhulp ook nog hetzelfde.
Er zijn echter steeds meer mensen die daar ontevreden over zijn en daarom vinden ze het normaal het ambulancepersoneel te mishandelen, zodat ze daarna helemaal niet meer aan het werk kunnen.

Ook dit weekend was het weer raak, in Duiven. Een 40-jarige man was zo boos dat zijn vrouw geen ritje mocht maken in de ambulance naar het ziekenhuis, dat hij twee ambulancemedewerkers opsloot in zijn huis en hen bedreigde. De ambulance rukte ’s nachts uit, omdat de echtgenote van de man onwel was geworden. De verpleegkundigen constateerden dat de vrouw niet mee hoefde naar het ziekenhuis, maar de man pikte dit niet, evenmin als enkele opgetrommelde buurtbewoners. De politie moest het duo uit de woning bevrijden. De medewerkers hebben aangifte gedaan van bedreiging en vrijheidsberoving. De 40-jarige man is aangehouden.

Binnenkort wordt de ambulance onbetaalbaar; er zullen pantservoeruigen moeten worden aangeschaft en het personeel zal een legerescorte mee krijgen.
Als je nu toch perse mee wilt met een ambulance, gijzel dan niet het personeel, op de kermis zijn er genoeg attracties waar je rondjes kunt draaien in een ambulance, vaak kun je dan nog zelf de sirene aan en uitzetten. Bovendien kun je best doktertje spelen zonder ambulance, vroeger zetten wij gewoon de stoelen in een rij, iemand deed een sirene na en voila we hadden een ambulance.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

bovendien is er in Nederland gelukkig een overvloed aan rifapen die maar al te graag als aspirant chirurg fungeren.

Jammer dat dichtnaaien er nog niet in zit maar dat komt misschien nog wel. Multikulti werkt dus wel!!!

Erika Koukos zei

Wat bedoel je?

Anoniem zei

geen idee maar ik moest het ff kwijt