donderdag, september 07, 2006

Filmrecensie Dumplings

Recensie door Michael Koukos

Regie: Fruit Chan
Cast:: Bai Ling (Mei), Miriam Yeung (Qing Lee), Tony Leung Ka Fai (Lee) e.a.
Speelduur: 91 minuten

Dumplings zijn Chinese soepnoedels en huisspecialiteit van de jonge, aantrekkelijke Mei. Gemaakt met de juiste ingredienten zou deze lekkernij dermate verjongend werken dat zelfs het eeuwige leven zou kunnen worden bereikt. Mei zelf is daarvan het lopende reklamebord want ondanks het uiterlijk van een twintiger beweert zij al lang met pensioen te zijn.
Een van de trouwste klanten van Mei is de filmster Qing Lee die er alles voor over heeft om haar jeugd te herwinnen en dat is nodig ook. Mijnheer Lee heeft namelijk zo zijn eigen recept om jong te blijven. Dank zij het eten van gekookte, bevruchte eieren slaagt hij erin dagelijks zijn 20 jarige assistente/suikernicht alle hoeken van de kamer te laten zien.

De wonderlijke dumplings sorteren al snel het gewenste effect en Qing verandert weer in een strakke babe. Er zijn echter wel wat nare bijwerkingen.
Het geheel krijgt al helemaal een dramatische wending als Mei een boontje krijgt voor mijnheer Lee en dus nog weigert Dumplings voor mevrouw Lee te koken, how low can you go.........?

Na het zien van deze film denk je nog wel eens 2 keer na vooraleer een Chinees restaurant binnen te stappen.
Suspence is hier niet aan de orde, men doet van beginsafaan al niet geheimzinnig over het wonderlijke hoofdingredient van de noedels. Chan wil snel en direct shockeren en dat lukt hem aardig.
Hoewel het niet echt een horrorfilm betreft, daarvoor ontbreken teveel noodzakelijke elementen, is deze aanklacht tegen het rücksichtlos najagen van het schoonheidsideaal ronduit goor te noemen.

Het is zeker een aanrader om na het bekijken van de film, ook het menufilmpje nog eens goed in je op te nemen.
Deze prent is zeker de moeite waard voor wie weer eens iets anders wil zien.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ha goor!
Daar hou ik van!!!!

Anoniem zei

helaas, naar ik vermoed niet het soort goor dat jij leuk vindt. Maar wie niet waagt blijft maagd natuurlijk ;-)

Erika Koukos zei

Het is echt heel, heel erg smerig!