maandag, april 20, 2009

El Gouna; eco-onlogische bestemming

In het Egyptische El Gouna is een vrouw uit Beernem (B) aan de dood ontsnapt tijdens een slangenshow in haar hotel.

Uit ervaring weet ik dat ze het in El Gouna niet zo met dieren hebben. Voor de kust hebben ze een dam gebouwd, zo laten ze het water door het hele dorp via "grachtjes" stromen. Helaas komen daardoor regelmatig zeeschilpadden vast te zitten, die dus overal half stervend en/of rottend in het water hangen.
Daarentegen is de service in El Gouna voor mensen uitstekend. Degene waarmee ik destijds in El Gouna was, had de hele hotellobby verbouwd (nadat aansluiting op kamer was mislukt) om er een spelcomputer aan te kunnen sluiten en daar kwamen rustig 10 Egyptenaartjes bij helpen.

Maar voor dieren is het er dus niets, ook slangen worden dagelijks mishandeld. Volgens mij trekken ze de giftanden uit (kan dat?) of melken het gif. Dit alles alleen om toeristen de slangen in handen te kunnen duwen en dan geld te vragen voor een foto. Ook Bernadette De Witte kreeg als "vrijwilligster" een cobra vast. Dat deze niet mishandeld was bleek pas toen Bernadette de slang direct gillend teruggaf aan de slangenbezweerster, deze in haar tong gebeten werd, en ter plekke overleed.

Geen opmerkingen: