maandag, juli 24, 2006

Dag met een kleurtje

Veel dingen duren slechts een blauwe maandag. Zo niet deze maandag, deze maandag heeft een geheel andere kleur, het is namelijk Roze Maandag. Eigenlijk geldt deze benaming alleen voor Nederlands grootste homo-evenement, het homofeest op de Tilburgse kermis vandaag, maar waarom zullen wij niet allemaal vandaag de dag door een roze bril kijken?

De Tilburgse kermis telt op Roze Maandag elk jaar maar liefst 300.00 bezoekers. Dit jaar is het thema "Sweet Sixteen". Dit betekent niet dat het evenement allen voor jonge jongetjes is, het thema verwoordt zowel het 16-jarig bestaan van het evenement als dat het een metafoor is voor de pubertijd waarin de homo-emancipatie in ons land zich op dit moment bevindt. Aan de ene kant zijn er gelijke rechten, aan de andere kant komt intolerantie en agressie regelmatig voor.

Natuurlijk zal het tevens een tropisch evenement zijn en bij veel bars zijn dan ook douches geplaatst. Als topartiest is dit jaar Jody Bernal afgestoft en uit de kast gehaald. Het is een feest voor iedereen, kun je onverhoopt niet dan kun je de mooie uitdossingen Live van achter je computer bekijken.

Jaren geleden zouden wij ook eens gaan, kaartjes gekocht voor de speciale bus die vanuit Almere zou gaan, op tijd erheen, maar alles wat wij zagen was geen bus en zeker geen roze, bovendien regende het, zo zijn wij onverrichter zake weer naar huis gegaan. Bij navraag achteraf bleek dat het niet doorging en ze ons vergeten waren te bellen, gelukkig waren wij niet in speciale uitdossing en konden wij gewoon weer in de kast.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jody Bernal uit de kast?? Dat is nog eens nieuws!

Erika Koukos zei

Dat wisten we toch al? Dat gerotzooi met de dochter van Vanessa was alleen maar een dekmantel, bovendien hoopte hij natuurlijk dat zijn schoonvader nog wat kon betekenen voor hem.

Anoniem zei

Biseksueel?Niet dat het me aangaat
maar toch...

Erika Koukos zei

Ik heb geen idee. Misschien is hij wel geen homo, dacht iedereen dat maar.

Anoniem zei

ke si ke no, is Jody nu een homooo??

Erika Koukos zei

alleen hij weet het en zijn eventuele vrienden.
Het is wel zo dat mijn kleren ook elke dag uit de kast komen en deze nog niet bekeerd lijken te zijn tot het homodom.