zondag, juli 16, 2006

Surimere Haven

Met je ogen dicht had je kunnen denken in Suriname te zijn; de muziek en de temperatuur waren goed. Toch zat de sfeer er niet in, gisteren op de Surinamedag in Almere. Dit was voornamelijk te danken aan de gemeente Almere die gedacht had de Markt in Almere Haven te moeten indelen naar de geografische omstandigheden in Suriname. Een heleboel mensen op een smalle strook en een heel groot leeg stuk waar niemand gebruik van kon maken. De bezoekers zaten ingeklemd tussen de kraampjes en de bankjes van de markt en van daaruit konden ze kijken naar een groot leeg plein met aan de ene kant de band en aan de andere kant Corrosia met, veel te weinig, afgeladen tafels.

Een jammerlijk mislukt evenement, dit terwijl veel mensen hun best hadden gedaan er iets van te maken. De bank bood gratis overboekingen naar Suriname, er was een reisbureau in de vorm van een laptop op een tafel voor goedkope tickets en massa's heerlijk eten, al was dit laatste moeilijk te doen zo ingeklemd zonder zitmogelijkheden.

Misschien is het later nog wat geworden maar wij hebben dit niet afgewacht en zijn met stille trom vertrokken naar de barbecue waar Michael in zijn eentje al het barbecuevlees heeft opeten omdat ik de hele avond vol zat van een broodje Pom.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De film van ome Tom....

een broodje poep???

Erika Koukos zei

Pom!! Barbapapa