zondag, juli 02, 2006

Dutch Design en Onnederlands weer

Gisteren hadden wij een zakelijk etentje in een vrij nieuw hotel in Amsterdam Sloten, het Artemis Amsterdam Hotel/Dutch Design Hotel. Buiten dat het een prachtige locatie is en het eten uitstekend, hadden wij ook nog eens zeer gezellige avond samen met Wim en Anneke van Sensitif.
Bovendien is het bedienend personeel van Artemis erg aardig, iets wat tegenwoordig een uitstervend ras genoemd mag worden.

Hotel Artemis Amsterdam is geheel in de stijl van Dutch Design, de internationale stroming van hedendaagse Nederlandse ontwerpers van meubels en gebruiksvoorwerpen. Geen enkel detail is daarbij overgeslagen, tot het toilet aan toe is het Dutch Design.
Toch doet het niet koel aan, het geheel is sfeervol en gezellig. Ook buiten is het goed toeven aan het water, met ook daar weer leuke details.

Een leuke bezienswaardigheid zijn tevens de toeristen. Je ziet ze al binnenkomen met allemaal een tasje van het Van Gogh museum in de hand, allemaal opgelicht met een waardeloos souvenir. Het blijft altijd een beetje vreemd om toeristen in je eigen land te zien vind ik, alsof je in een spiegel kijkt. Op de souvenirs na dan want die kopen wij niet.

Enige smet op de avond vormde de parking; bij het uitrijden is de oprit erg stijl en uitgerekend daar hebben ze dan de paal voor het kaartje op het stijle stuk gezet. Doodsbang als ik nog steeds ben voor een helling of berg van welke aard dan ook, heeft Michael mij daaruit moeten redden.

Geen opmerkingen: