vrijdag, juli 07, 2006

Sexegrated bus

Terwijl in Israël de kogels weer in het rond vliegen is er in het land gelukkig ook nog minder ernstig nieuws, wat inmiddels wel de omvang van een mini-oorlog heeft aangenomen.

Begin deze week zijn er 2 nieuwe sexe-gescheiden bussen in gebruik genomen door de busmaatschappij Egged, Mehadrin lijnen genaamd, tussen Ofakim-Bnei Brak en tussen Ofakim-Jeruzalem. Er waren al 28 van zulke lijnen met daarnaast nog een aantal particuliere gescheiden lijnen.

Nu lijkt het mij geen drama om in een gescheiden bus te moeten reizen, maar het schijnt dat de Mehadrin lijnen tegen gereduceerd tarief rijden en hier ontstaat het geharrewar.
Het Israel Religious Action Center, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een hervormende beweging, heeft een rechtzaak aangespannen tegen de busmaatschappij omdat zij het tegen de menselijke waardigheid en vrijheid vinden en het discriminerend is.
Egged zegt dat op alle gescheiden lijnen ook altijd een niet-gescheiden bus rijdt en dat op de betreffende lijnen het merendeel van de passagiers ultra-orthodox is.
Het is overigens wel zo dat je niet ultra-orthodox hoeft te zijn om met de Mehadrin lijn te mogen reizen.

Als ze maar niet ontploffen dan kan het mij niet schelen of ik met alleen vrouwen of gemengd moet reizen. Helaas zal dit gevaar niet minder zijn op de Mehadrin lijnen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus nu moeten de paljastijntjes kiezen wie zij gaan opblazen, de mannen of de vrouwen...wordt lastig

Erika Koukos zei

Volgens mij maakt het ze niet uit, zelfs kinderen zijn niet veilig.

Anoniem zei

dat is goed dat je mag kiezen of je in een M of V bus wil instappen.trouwens je hebt ook in alle WC op de wereld ook zo`n onderscheid.grotere problemen zijn inderdaad die palestijntjes.

Erika Koukos zei

@Milanka
Het is wel vreemd dat de kaartjes goedkoper zijn in gescheiden bussen. Dat is op toiletten nooit zo, toch?

Anoniem zei

dat is dan in het kader van de positieve discriminatie, neem ik aan...

Erika Koukos zei

Daar zou je dus bijna streng gelovig voor worden als dat zo werkt.

Anoniem zei

Dit is werkelijk het paradijs voor elke homosexuele frotteur, de selectie wordt namelijk al vooraf gemaakt dus men kan zich gewoon blindelings tegen iedereen aanschurken.

Erika Koukos zei

Hangt ervan af hoe ze selecteren, je mag vast je kleren wel aanhouden en dan bestaat het gevaar dat er een omgebouwde tussensluipt.