donderdag, juli 06, 2006

Gezondsheidsmania

Tegenwoordig moet alles gezond zijn en op den duur wordt het al als schande gezien als je een zoutje eet.

Gelukkig heeft Australische voedingsdeskundige Russell Keast hier iets op bedacht.
Hij heeft een soort kaaskoekje ontworpen dat juist gezond is. Volgens Keast, die wordt geciteerd in de Sunday Times, heeft dit kaaskoekje allerlei gunstige effecten voor onze gezondheid.

Er zit een onlangs ontdekt element in dat oleocanthale heet, in olijfolie zit en zowel het hart zou beschermen als de kans op kanker zou verkleinen. En dat is niet alles. In de aardappelen zitten ook lupinevezels, waarvan onlangs is ontdekt dat ze het cholesterolgehalte drastisch kunnen verminderen, de darmfunctie verbeteren en de eetlust afremmen, wat mooi meegenomen is in de strijd tegen de toenemende zwaarlijvigheid.
Voeg daarbij het feit dat Keast in zijn snack ook de Omega 3-zuren heeft opgenomen die je ook vindt in vette vis en die goed zijn voor de hersenfuncties en de toestand van het hart, alsmede zink, dat de viriliteit bevordert, en het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een wondersnack.
Te mooi om waar te zijn? Het wordt dan ook voorlopig niet op de markt gebracht.

Nu nog gezonde sigaretten en gezonde alcohol en we kunnen ons weer met een gerust hart bezondigen aan de geneugten des levens.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar wacht ik nu al lang op.Laat maar komen.Ik stap direct naar de winkel.
Gerda

Erika Koukos zei

Ja zou echt heel goed zijn.

Anoniem zei

we moeten ook niet alles geloven wat dat "gezond" en "ongezond" gedoe betreft.mijn oma zei altijd je moet eten en drinken waar je zin in hebt, en wat je op een bepaald moment lekker vind, wat je lichaam aangeeft dat het nodig heeft.als je genoeg beweegt en gelukkig bent kun je heel gezond leven ook als je af en toe rookt, drinkt en vet eet.mijn oma was 95 geworden.

Erika Koukos zei

@ Milanka
Dat heb ik ook wel eens gehoord. Vreemde is wel dat mijn lichaam wel erg veel behoefte schijnt te hebben aan nicotine, vet en andere ongezonde dingen en nooit aan bijv. fruit.