dinsdag, juli 18, 2006

Van de vrouw en de big (© 8:26)

Op het moment worden we weer overspoeld met slecht nieuws over oorlogen, tsunami's en andere ellende. Gelukkig zijn er nog landen op de wereld waar ze nog tijd hebben zich om andere dingen druk te maken, zoals in Guinee (West-Afrika).

Er is al 2 decennia geen Miss Guinee gekozen. Niet dat er geen knappe vrouwen rondlopen, het tegendeel schijnt het geval te zijn. De knappe vrouwen staan te trappelen om mee te mogen doen, maar ja er is dus geen enkele missverkiezing.
De laatste miss die ooit gekozen is werd opgemerkt door President Lansana Conte, die haar direct tot zijn tweede vrouw maakte (85 % van de bevolking is moslim in Guinee).
Daarna mocht er nooit meer een nationale miss verkiezing worden gehouden, reden schijnt te zijn dat Lansana Conte niet wil dat er ooit een andere miss komt dan zijn vrouw.
Guinee betekent overigens "vrouw".

Misschien doet hij het ook wel met Cavia's, want die werden vroeger Guinees biggetje genoemd en nu schijnt dat ook niet meer te mogen.
(Er zijn in ieder geval wel lekkere recepten met Cavia).

Ondanks het ogenschijnlijk druk maken om dit soort onbelangrijke zaken moet ik je een reis naar Guinee toch afraden, er is een negatief reisadvies van kracht en niet-essentiële reizen naar Guinee worden ontraden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tijd voor Miss Piggy 2006!

Erika Koukos zei

Zo roze hebben ze ze daar niet