zaterdag, mei 16, 2009

Slumdogmillionaire-acteur uit slum gegooid

Al heeft de film Slumdog Millionaire meer dan $200 m opgeleverd, zijn er vreemd genoeg toch acteurs uit de film die nu dakloos zijn.

Terwijl een van de kindsterretjes uit de film nog op zijn bed lag te dromen, van een grootse Bollywood carriere, kwam de gemeente met een grote bulldozer en maakte de krotwoning waarin hij met zijn familie in Mumbai woonde, met de grond gelijk. Nog voor de kleine ster, Azharuddin Mohammed Ismail, last van sterallures kon krijgen joeg de politie hem met een bamboestok zijn huisje uit. Volgens de autoriteiten waren zijn familie en nog enkele buren in conflict met de gemeente over het stukje land waarop de krotten zich bevonden. Bestemming van het stukje land: een openbaar park.

En zo werden Azharuddin, zijn familie en zijn buren dakloos. Als je nog fanmail naar de jongen wilt sturen: hij woont nu onder een stuk plastic in een sloppenwijk in Bandra East te Mumbai. De moeder van de jongen is razend, omdat de filmmakers volgens haar (heilige) koeien met gouden hoorns hebben beloofd, vanzelfsprekend wist zij nog niet dat dat soort mensen hun beloften zelden nakomen.

Film director Danny Boyle ontkent alles. Volgens hem is er een fonds opgericht voor de opleiding van de kindsterren uit de film, en kunnen ze nu voor het eerst naar school. En daar hebben ze nu wat aan.

Geen opmerkingen: