dinsdag, mei 12, 2009

Griekse Bruiloft XI; Dronken Noren en lege vluchten

Er is niemand die zoveel meemaakt als Ketil uit Oslo. Een en ander wordt veroorzaakt door het (voor zijn werk) veelvuldig op veerboten moeten vertoeven, een bepaald soort onhandigheid en misschien ook niet in de laatste plaats alcohol.

Het was middernacht en Ketil ging zijn hut eens opzoeken. Hij lag nog maar net te slapen toen er een man binnenkwam. De man vertelde hem verbaasd dat Ketil in zijn hut en zijn bed lag. Ketil was woest, hoe durfde de man zomaar binnen te komen met zulke onzin. Op niet mis te verstane wijze werd de man door Ketil buitengezet. De volgende ochtend werd Ketil wakker en keek verbaasd naar de vreemde spullen die in de hut stonden, terwijl zijn spullen nergens te zien waren, deze bleken in de hut aan de overkant te staan.

Als Ketil ergens een hekel aan heeft (en daar kunnen wij ons helemaal bij aansluiten) is het wel Karaoke. Helaas was dit reisje samen met collegae en was het echt de bedoeling dat iedereen mee zou doen. Ketil wist 100% zeker dat hij dit niet zou doen, maar een snelle berekening leerde dat er veel te veel aanmeldingen waren en hij op plaats nummer 60 zou komen, niet meer die avond dus, vrolijk meldde Ketil zich aan met "My Way". Volkomen op zijn gemak nam Ketil plaats, terwijl de presentatrice de volgorde van die avond vertelde; Ketil Fjeld met "My Way" op nummer 2! Men heeft nog lange tijd gelachen om Ketil Sinatra.

Een andere reis logeerde Ketil op een hele grote boot. Helaas kon hij zijn hut niet vinden. Er waren honderden hutten en er aangezien Ketil geen enkel idee had waar zijn hut zich ongeveer bevond, zat er niets anders op dan het kaartje op elke deur te proberen. Dit was echter een bijna eindeloze bezigheid. Ketil kwam op het lumineuze idee naar de receptie te gaan en te vragen naar de hut van een goede vriend, genaamd Ketil Fjeld, waarop hij direct het juiste nummer te horen kreeg.

Verder hebben wij van Astrid en Ketil nog wat Noors geleerd, dit blijkt niet zo moeilijk te zijn. Helaas zijn wij nog niet verder gekomen dan de woorden betalen, hurenkunde en huusoccupant, waarvan de vertaling voor zich mag spreken.

Na alle verhalen van Ketil werd het tijd naar de luchthaven te gaan, alwaar tot onze blijdschap een Kredietcrisis-Transavia toestel klaarstond; slechts 21 passagiers!

The End

Geen opmerkingen: