dinsdag, mei 12, 2009

Bejaardenterreur

Het is mijns inziens onzin om te beweren dat de jeugd in verval is geraakt. Mij valt de laatste tijd juist steeds meer de onbeschoftheid en het asociale gedrag van bejaarden op. Of het nu komt doordat hun pensioenen tot crisismineur zijn gedaald of dat ze gewoon de pest over hun leeftijd hebben, je kunt maar beter niet te dicht bij hangbejaarden in de buurt komen.

Zo hoorde ik onlangs nog het verhaal van Anouk. Zij liep met haar hondje in het park in Almere, en hoorde plotseling een hoop gerammel achter zich, nog voor zij om kon kijken reed er een bejaarde in een elektrische rolstoel over haar hondje heen. Hondje dood, Anouk in paniek, en de bejaarde? Die reed in vliegende vaart weg.

En dan hoor je deze week weer dat er in de Verenigde Staten een 81-jarige man is opgepakt omdat hij twee keer tegen een vrouw reed omdat ze te traag wandelde. Ook deze bejaarde reed er als een haas vandoor, maar kon later toch opgepakt worden. De 54-jarige vrouw wandelde op de parking van een bioscoop naar haar auto. Het slachtoffer verklaarde dat de bejaarde man tot twee keer toe met zijn wagen tegen haar benen reed. De vrouw hield er gelukkig geen zware verwondingen aan over. De man ontkent dat hij de vrouw aanreed. Volgens hem reed hij achter de vrouw toen ze zich omdraaide en in woede uitbarstte.

Kijk van mij mogen bejaarden best van hun oude dag genieten, het is alleen de vraag wat zij onder dit laatste woord verstaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

..Tja en dan te bedenken dat een deel van de aso "jeugd"van tegenwoordig, ook ooit in zo'n scootmobiel zal komen terijden. De snelwegterreur zal zich gaan verplaatsen naar de stoepterreur Ik denk dat Koos Spee in de nabije toekomst nog werk zat zal houden. Stel je voor, onopvallende scootmobielen uitegrust met camera's met surveilerende bejaardenpolitie die boven de 5km/u het scootmobielbewijs zonder pardon invorderen ;-) grt Johnnie

Barbapapa zei

bovendien gaan de rifbejaarden met bontkraagjes en gejatte scootmobiels en rollators de dienst uitmaken in 2040.