donderdag, mei 07, 2009

Leonard Cohen zeker naar Israël

De wetenschap in Engeland begint aardig aan geloofwaardigheid te verliezen, nu er wederom een groepje bemoeizuchtige anti-Israël professoren ( Haim Bresheeth, Mike Cushman, Hilary Rose en Jonathan Rosenhead) is opgestaan. Sinds wanneer bemoeit de wetenschap zich met optredens van artiesten?

Om precies te zijn sinds deze week. Een viertal "wetenschappelijke", Pro-Palestijnse Leonard Cohen fans probeert de zanger te bewegen tot een boycot van Israël. (Dit jaar treedt Cohen op in Ramat Gan). Als zij dit soort zinloze akties nu nog onder persoonlijke titel zouden doen, maar nee zij doen dit onder wetenschappelijke noemer. De argumenten die zij aandragen zijn echter verre van wetenschappelijk te noemen; de songs van Cohen zouden bij de soundtrack van hun leven horen en dus is het niet verantwoordelijk deze in Israël ten gehore te brengen (?), daarnaast beroepen zij zich op het boeddhisme (waarvan Leonard aanhanger is), optreden in Israël zou slecht karma met zich meebrengen (?) verder zou het concert vrijwel zeker ook bezocht gaan worden door Israelische militairen die bier drinken (?) en last but not least zal Israël het concert gebruiken om hun oorlogsmisdaden wit te wassen (?).

Deze vreemde argumentatie heeft het groepje pennenlikkers per brief aan Cohen gestuurd, hopelijk heeft hij net last van een tekort aan toiletpapier.

Geen opmerkingen: