zondag, mei 03, 2009

Griekse Bruiloft V; Siga, siga

Een Griekse bruiloft begint in het huis van de bruid. Hier vinden de niet te onderschatten tradities plaats, zonder welke een huwelijk absoluut niet door kan gaan.

Vervelende bijkomstigheid van deze proloog is dat het grootste deel van de tradities achter gesloten deuren plaatsvindt, en de gasten ondertussen, in en buiten het huis, uren moeten wachten. Af en toe mag je even naar boven als er een publieksceremonie staat te gebeuren. De Grieken vinden dit absoluut geen probleem, zij plunderen de gehele drankvoorraad van de ouders van de bruid en vermaken zich op die manier prima.

Alle ceremonies vinden plaats bij het bed, onder begeleiding van een duo met viool en zang. Als eerste wordt er in de straat een (echte!) baby ontvoerd, deze wordt vervolgens op het bed gesmeten, waarna de arme zuigeling bedolven wordt onder geld en kleding. Dit alles dient ervoor te zorgen dat bruid en bruidegom vruchtbaar en rijk zullen worden.

Daarna worden bruid en bruidegom gescheiden, op elk een aparte slaapkamer. De mannen gaan dan zingen en dansen bij de bruidegom die zich verkleedt voor de bruiloft. De vrouwen doen hetzelfde bij de bruid. Meest verbazingwekkend is dat dit zo lang kan duren. Kijk, het resultaat was er ook wel naar, maar had dit niet net zo goed met minder dan 5 uur gekund?

Inmiddels waren ze al 2 uur te laat voor de kerk, maar daar bekommerde niemand zich om (nou ja ik dan). Uiteindelijk ben ik ook veel te gestrest want zulke dingen blijken totaal niet van belang te zijn. Het zou waarschijnlijk vreemd zijn als een bruidspaar stipt op tijd bij de kerk aan zou komen

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: