vrijdag, mei 08, 2009

Na Rum-plaatsnamen nu ook postcodes in Dominicaanse Republiek

In 1978 is de postcode in Nederland ingevoerd, ik kan mij dat nog goed herinneren (Dan besef je pas hoe oud je bent!). In 2009 zal de postcode dan ook eindelijk in de Dominicaanse Republiek ingevoerd gaan worden.

Ik zal niet zeggen dat het erg achter loopt in de Dominicaanse Republiek (maar voor zeker ook niet), feit is wel dat er tot enkele jaren geleden ook nog geen plaatsnaamborden bestonden in het land. Gelukkig was de directie van het grootste rummerk Brugal, nooit vies van wat reclame, bereid om voor plaatsnaamborden te zorgen. Vanzelfsprekend zijn deze nu allen voorzien van een enorm rumlogo, met daaronder (in het klein) de betreffende plaatsnaam.

Je begrijpt dat alleen postbodes met heel goede ogen of een sterke bril worden aangenomen. Of zij deze nu niet kunnen krijgen, of dat het ontbreken van postcodes de oorzaak is, is onbekend maar de post komt zelden aan in de Dominicaanse Republiek.

Het nationale postbedrijf 'Inposdom' (Instituto Postal Dominicano) heeft zich de kritiek aangetrokken en wil nu een postcode voor het gehele land invoeren. De postcode zal uit 5 cijfers bestaan waarbij iedere cijfer een geografische betekenis heeft. Ook internet gebruikers zullen van het nieuwe systeem kunnen profiteren omdat hiermee de locatie van de gebruiker beter vastgelegd kan worden.

Vraag is alleen of dit allemaal nog gaat lukken in 2009. (Ik weet het antwoord al).

Geen opmerkingen: