donderdag, mei 07, 2009

Griekse Bruiloft; Nederlands leren

Na de kerk zouden we naar de feestzaal gaan in Kastelli, aan de andere kant van het eiland. Naar oud en lawaai-achtig Grieks gebruik gebeurt dit met alle autos samen, in een lange optocht, luid toeterend.

Voor deze zeer speciale traditie had Yiannis taxis ingehuurd. Deze stonden al in een, zeer lange, rij klaar in de haven van Pothia. Nu was het inmiddels al erg laat geworden, niet alleen doordat wij uren te laat in de kerk kwamen, maar ook omdat niemand haast leek te hebben de kerk na afloop ook weer te verlaten. Wij gingen vast in een taxi zitten, dat leek ons het handigst, maar dat was verkeerd gedacht want er volgde nog een langdurige stoelendans van taxi naar taxi. Toen eindelijk was beslist welke gasten in welke taxi konden gaan zitten, riep "onze" taxichauffeur "Sodemieter op!". Boos keken wij hem aan en wilden alweer uitstappen, maar het bleek dat zijn Nederlandse schoonzusje hem Nederlands had geleerd. Hij besloot nu maar de lessen te staken, want zij had hem wijs gemaakt dat dit zinnetje heel beleefd was om tegen klanten te zeggen.

De tocht duurde wederom bijzonder lang, dit omdat toeteren alleen op de route niet genoeg was, er moest namelijk ook nog door alle andere straten gereden worden, zodat het zeker was dat er niemand op het eiland van een rustige nachtrust zou kunnen genieten. Ondertussen danste ik alvast, als proloog op het feest, de hele auto door. Voor mij bleek er een hond in de taxi te hebben gezeten, die volgens mij heel wat andere klanten in zijn vacht met zich meedroeg. Aangekomen in Kastelli, sprongen wij al krabbend van de jeuk de auto uit.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: