vrijdag, mei 15, 2009

En dan is het gek dat er een tekort aan vakkrachten is

Het is niet voor niets dat veel radeloze ouders in Nederland hun kinderen in België naar school laten gaan, een land waar op de scholen nog orde, tucht en discipline heerst. Soms slaan ze hier echter een beetje in door.

In een school in, het altijd zo gezellige, Hoegaarden heeft een leerkracht metselen aan een leerling van 13, een bij zijn les passende, straf gegeven; hij stak het hoofd van de leerling in een emmer cement. Helaas leer je daar niet mee luisteren volgens mij, die oren zitten nu levenslang dicht met cement.
Verder sleepte hij de jongen over de grond, toen de jongen tijdens de mishandeling begon te huilen trok de leerkracht er zich niets van aan, en ging nog een kwartier door met diverse andere martelingen. Gelukkig voor de onfortuinlijke leerling, heeft een klasgenoot alles gefilmd met zijn GSM.

Dit vinden ze dan weer teveel orde, tucht en discipline, het gerecht van Leuven heeft inmiddels een opsporingsonderzoek geopend, het Ministerie van Onderwijs is op de hoogte gebracht en de school zelf is gestart met een tuchtonderzoek. De leerkracht wordt vandaag op de school verwacht voor een gesprek. De leerling is voorgoed verloren voor het metselaarsgilde.

Geen opmerkingen: