donderdag, augustus 24, 2006

Fitte bestuurders (© 7:39)

Op maandag 10 juli jl. gaf Gerd Leers de aftrap voor de wedstrijd 'Wie is de fitste burgemeester van Nederland?'. Initiatiefnemer Arbo Unie onderwierp de Maastrichtse burgemeester in Hoensbroek aan een uitgebreide gezondheidskeuring die bestond uit psychologische- en lichamelijke tests. Doel van de contest is om gemeentelijke bestuurders bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl. Ruim 400 kandidaten hebben zich ingeschreven. De prijswinnaar wordt op 25 augustus aanstaande bekendgemaakt tijdens het Maastrichtse 'Preuvenemint'. Daar maken de burgemeesters een korte sprint op een "kermisfiets" op het Vrijthof, waarna ze zich daarna weer te goed kunnen doen aan vele borrels met garnituur.

Van de 150 burgemeesters die in de zomermaanden hersenen en botten hebben moeten laten kraken, werden er 10 genomineerd. Nu is burgemeester Marcel Fränzel van Woensdrecht, samen met 9 andere eerste burgers, nog in de race voor de titel van fitste burgemeester van Nederland. Een van de anderen is Gerd Leers, burgemeester van Maastricht.
Helaas is niet bekend of "onze" Annemarie bij de 10 genomineerden hoort.

5 opmerkingen:

Erika Koukos zei

maar dat heeft niets met VVD te maken hoor

Anoniem zei

Ik ben een beetje bang dat de fysieke conditie van Annemarie Jorritsma zich op gelijke hoogte bevindt als haar opleidingsniveau.

Ondanks alles doet zij het als burgemeester van Almere niet verkeerd. Almere heeft blijkbaar geen wereldvreemde academici nodig.

Maar Maastricht heeft 1 groot voordeel: Gerd Leers ziet er wel errug cool uit met zijn gangster rapper ketting.

Daar kunnen Ali B en Annemarie J helaas niet tegen op.

Erika Koukos zei

Helaas ja, maar wie kan er wel op tegen een stad als Maastricht?

Anoniem zei

Detroit!

Erika Koukos zei

en Almere dan????