woensdag, augustus 23, 2006

Hansdehar online (© 7:23)

Sommige dorpen in India liggen vrij geisoleerd en de inwoners hebben erg weinig kansen om een keer buiten de plaatselijke rijstvelden te kijken.

Het dorpje Hansdehar wilde hier iets aan doen en hebben zichzelf op internet gezet.
Op de site kun je vele dorpelingen zien, de infrastructuur maar ook een lijst met onopgeloste problemen. Dit laatste was eigenlijk het hoofddoel, de regering schijnt dit dorp te negeren en men hoopt zo toch wat aandacht te krijgen.
Helaas denk ik dat ze erg veel van internet verwachten, uit soortgelijke projecten blijkt steeds weer dat het nauwelijks iets oplevert en (mits de site regelmatig wordt bijgewerkt) de lijst onopgeloste problemen alleen maar groter wordt.

In ieder geval zijn de foto's erg leuk, je ziet echt alles, van de plaatselijke kapper tot de tempel en zelfs met de weinige toeristische attracties hebben ze er toch nog een pagina mee vol gekregen, o.a. door op de groene velden te wijzen.

6 opmerkingen:

Piet zei

Mijn kijk op de wereld word steeds breder, dankzij dit Blog.

Erika Koukos zei

Perfect! Dat is de bedoeling, uiteindelijk leven we in een groot dorp.

Anoniem zei

Een voorbeeldig en lovenswaardig initiatief. Gezien mijn connecties met India hoop ik dat dit project nog veel navolging zal kennen.

Erika Koukos zei

het zal nog wel even duren eer heel India online staat

Anoniem zei

Vooral het toeristische patrimonium is indrukwekkend: een plas water, een vaatdoek, een vogel, een veld met boterbloempjes,...en zowaar....een boom!

Erika Koukos zei

Ach ja er is niet veel voor toeristen, maar je kunt niet zeggen dat ze niet hun best doen er iets van te maken.